Tuotteet

Vinunic / Champagne Philipponnat Royale Réserve Rosé Brut

Champagne Philipponnat Royale Réserve Rosé Brut

69,99 

Tulosta PDF

Kuvaus

Ruusukullan värinen, hienot pienet kuplat. Tuoksusta aistii ensimmäisenä punaisia kesän marjoja, metsämansikkaa ja kirsikkaa. Myös sitrushedelmäisyyttä kuten greippiä ja sitruunaa. Maku on elegantti ja puhdas, melko runsas ja täyteläinen. Siinä on hienostunut happorakenne ja myös aavistus tanniinisuutta, joka alleviivaa hienosti samppanjan punamarjaisia aromeja.

Kuiva Makea
Raikas Runsas
Hedelmäinen Mausteinen

Ruokasuositukset

Aperitiiviksi viilennettynä 9 asteen lämpötilaan. Ruokapöytään erityisesti savustetun kalan kanssa, prosciutolle, vasikan- ja lampaanlihalle tai ruoille joissa hieman pekonia tai pancettaa. Myös marjaisille jälkiruoille.

Alkuperä ja valmistus

Rosésamppanjan rypäleet tulevat pääosin Mareuil-sur-Ayn alueelta, missä sijaitsee Philipponnat'n perheen yksi historiallisista tarhoista. Samppanjaan käytetään ensimmäisen puristuksen mehu lähinnä Grand Cru- ja Premier Cru -tarhojen rypäleistä. Osittainen malolaktinen käyminen, josta osa tammitynnyreissä moniulotteisen aromikkuuden korostamiseksi. Rosén väri saadaan noin 7 prosentin Pinot Noir -viinin lisäyksellä. Yhdeksän gramman dosage korostamaan viinin hedelmäisiä ja marjaisia aromeja. Samppanja kypsyy hiivasakan kanssa kolmesta neljään vuotta. Sitä voi kellaroida useita vuosia aromien syventämiseksi.

Tuottaja
Champagne Philipponnat
Rypäleet
Pinot Noir 75%, Chardonnay 20%, Pinot Meunier 5%
Maa
Ranska
Alkoholi
12%
Alue
AC Champagne
Sokeri
9 g/l
Alkonro
Hapot
7 g/l
Pakkauskoko
0,75l