Tuotteet

Vinunic / Champagne Philipponnat Clos des Goisses 2009

Champagne Philipponnat Clos des Goisses 2009

199,99 

Philipponnat'n kruununjalokivi, yksi maailman hienoimpia samppanjoita yhdeltä kuuluisimmista alueen tarhoista.

Tulosta PDF

Kuvaus

Kirkkaan kultainen väri. Tuoksu on erittäin moniulotteinen ja avoin, ja siitä voi aistia hyvin mausteisia, jopa chiliin ja pippuriin viittaavia sävyjä. Sen hedelmäisyydessä on Morello-kirsikkaa, karvasmantelia ja mustia kirsikoita. Maku on raikas ja mineraalinen, hienostuneen hedelmäinen ja vivahteikas. Se toistaa tuoksun aromit ja siitä voi aistia kirsikkaa ja itämaisia mausteisuutta. Pitkä jälkimaku kruunaa kokonaisuuden.

Kuiva Makea
Raikas Runsas
Hedelmäinen Mausteinen

Ruokasuositukset

Täydellinen makupari hienoimmille klassisille herkuille kuten tryffeliruoille, riistalle, kaviaarille ja pehmeille juustoille. Nuorena sopii erityisen hyvin myös hienoille äyriäis- tai rapuruoille ja vaalealle kalalle. Jos samppanja nautitaan nuorena, se kannattaa dekantoida.

Alkuperä ja valmistus

Clos de Goisses on yksi kuuluisimmista viinitarhoista koko Champagnen alueella. Se on jyrkkä, pieni tarha joka katsoo suoraan etelään ja koostuu 16 eri plotista, joille on istutettu köynnöksiä eri aikoina, joten diverisiteetti köynnösten iän suhteen on erittäin laaja. Mareuil-sur-Ayssä sijaitsevan 5,5 hehtaarin tarhan terroir on erityisen suotuisa ja maaperä on kalkkipitoista maata. 37% viinistä käy tammitynnyreissä, eikä viini käy läpi malolaktista käymistä. Kypsytys noin 8 vuoden ajan Philipponnat'n historiallisissa kellareissa 12 asteen lämpötilassa. Maltillinen dosage antaa tilaa samppanjan omalle majesteettiselle aromaattisuudelle. Samppanjaa voi kellaroida vuosikymmeniä viinikellarissa.

Tuottaja
Champagne Philipponnat
Rypäleet
Pinot Noir 61%, Chardonnay 39%
Maa
Ranska
Alkoholi
12%
Alue
AC Champagne
Sokeri
4,2 g/l
Alkonro
Hapot
7 g/l
Pakkauskoko
0,75l