Tuotteet

Vinunic / Champagne Philipponnat Grand Blanc 2009

Champagne Philipponnat Grand Blanc 2009

79,99 

Chardonnaysta tehty herkkä, hienostunut ja hieman kermainen samppanja.

Tulosta PDF

Kuvaus

Väri on vaalean kultainen hienovaraisilla kuplilla. Tuoksu on ekspressiivinen, hienostunut, siitä voi aistia trooppista hedelmäisyyttä, valkoisia hedelmiä ja keltaista luumua. Maku on tasapainoinen ja herkkä, siinä on hieman kermainen tekstuuri ja se toistaa tuoksun aromit hyvin.

Kuiva Makea
Raikas Runsas
Hedelmäinen Mausteinen

Ruokasuositukset

Ideaali aperitiivina ja juhlan nostattajana. Ruokapöytään erityisesti äyriäisille, ravuille, hummerille ja vaaleille kaloille.

Alkuperä ja valmistus

Pinot Noirin ollessa Philipponnat'n päärypäle, tämä pelkästään Chardonnaysta tehty samppanja eroaa talon tyypillisestä tyylistä ollakseen raikas ja trooppinen, hieman kevyempi. Rypäleet tulevat Côte de Blancin alueelta, ja samppanjaan käytetään ensimmäisen puristuksen mehu Premier Cru- ja Grand Cru -tarhoilta. Osittainen malolaktinen käyminen terästankissa, toinen osa käy tammitynnyreissä ilman malolaktista käymistä. Maltillinen dosage samppanjan puhtauden säilyttämiseksi. Viini on kypsytetty jopa yhdeksän vuotta ennen markkinoille pääsyä maksimaalisen aromikkuuden aikaansaamiseksi. Grand Blancia voi kellaroida vielä ainakin viisi vuotta huoletta.

Tuottaja
Champagne Philipponnat
Rypäleet
Chardonnay
Maa
Ranska
Alkoholi
12%
Alue
AC Champagne
Sokeri
4,2 g/l
Alkonro
Hapot
7 g/l
Pakkauskoko
0,75l