Tuotteet

Vinunic / Domaine Faiveley Grand Cru Corton-Charlemagne 2018

Domaine Faiveley Grand Cru Corton-Charlemagne 2018

234,99 

Upean intensiivinen ja kehittynyt valkoviini Burgundista.

Tulosta PDF OSTA ALKOSTA

Kuvaus

Tuoksussa on tammisia, hedelmäisiä ja kukkaisia vivahteita. Maku on tiivis ja tasapainoinen, ja siinä on erinomainen aromikkuus. Runsaat aromit tekevät tästä Grand Cru -viinistä jo nuorena miellyttävän, vaikka se kehittyykin täydellisesti vasta muutaman vuoden pullokypsytyksen jälkeen. Poikkeuksellinen viini, jossa on syvyyttä ja mineraalisuutta.

2018 oli varhain kypsyvä vuosikerta. Valkoviinissä on erinomainen tasapaino tuoreuden ja kypsyyden välillä. Vaikka rypäleet korjattiin aikaisin, ne olivat hyvin kypsiä ja antoivat pehmeät, kevyet ja aromaattiset viinit. Tälle vuosikerralle on ominaista herkullinen hedelmäisten sävyjen paletti.


Ruokasuositukset

Tarjoile vasikanlihapullien kanssa tai rasvaisen kalan, kuten lohen tai grillatun hummerin kanssa.

Alkuperä ja valmistus

Maaperä koostuu harmaasta merkelistä. Rypäleet kerätään ja lajitellaan käsin. Viiniytyminen tapahtuu 4 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä luonnollisen tasaisessa lämpötilassa ja kosteudessa. Viinit sekoitetaan usein, jotta viini pysyy kosketuksissa sakan kanssa, ja niitä kypsytetään 18 kuukautta. Näin ne säilyttävät erinomaisen jännityksen ja aromaattisen monitahoisuuden sekä pehmeän ja herkän makumaailman. Legendan mukaan Cortonin kukkuloilla viljeltiin yksinomaan punaisia rypälelajikkeita, joiden viineistä Kaarle Suuri nautti suuresti. Punaviini jätti hallitsijan partaan punaisia tahroja, joiden pelättiin tuovan häpeää kuninkaalliselle arvokkuudelle. Sen vuoksi Kaarle Suuri päätti istuttaa viinitarhat uudelleen valkoisilla rypälelajikkeilla, jotta hän voisi edelleen juoda suosikkiviininsä. Domaine Faiveley osti tämän lohkon vuonna 1874.

Tuottaja
Domaine Faiveley
Rypäleet
Chardonnay
Maa
Ranska
Alkoholi
13%
Alue
AC Grand Cru Corton-Charlemagne
Sokeri
2 g/l
Alkonro
902083
Hapot
5,3 g/l
Pakkauskoko
0,75l
Kategoria: