Tuotteet

Vinunic / Domaine Faiveley Puligny-Montrachet 1er Cru Champ Gain 2016

Domaine Faiveley Puligny-Montrachet 1er Cru Champ Gain 2016

99,98 

Tyylikkään hedelmäinen valkoviini, joka viettelee aromaattisuudellaan Bourgognen sydämestä.

Tulosta PDF OSTA ALKOSTA

Kuvaus

Viehättävä tuoksu, jossa on hienovaraisia ja vietteleviä sitruksen ja eksoottisten hedelmien vivahteita, joihin yhdistyy hentoja paahteisia sävyjä. Maku on täyteläinen ja tasapainoinen, suuntuntuma on pehmeä ja rakenne on mineraalinen ja kireä. Erittäin harmoninen viini, jossa on upea aromikkuus.


Ruokasuositukset

Viini on oivallinen valinta kalaruoille ja äyriäisten kera. Tarjoile esimerkiksi tuoretta lohta tai kuhaa valkoisessa voikastikkeessa. Vaihtoehtoisesti viiniä suositellaan myös tarjoiltavaksi pallohuhtasienikastikkeisen maatiaiskanan tai mietojen juustojen kanssa.

Alkuperä ja valmistus

Puligny-Montrachet'n poikkeuksellinen maaperä tarjoaa optimaaliset olosuhteet Chardonnay-rypäleelle. Maaperä on kevyen matala ja kivinen. Champ Gain -ilmasto kattaa 10 hehtaaria viiniköynnöksiä, jotka sijaitsevat hieman La Garennen alapuolella, rinteen yläosassa. Rypäleet kerätään ja lajitellaan käsin. Viiniyttäminen tapahtuu 4 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä luonnollisen tasaisessa lämpötilassa ja kosteudessa. Viinit sekoitetaan usein, jotta viini pysyy kosketuksissa sakan kanssa, ja niitä kypsytetään 17–18 kuukautta. Näin ne säilyttävät erinomaisen jännityksen ja aromaattisen syvyyden sekä pehmeän ja herkän makumaailman. Domaine Faivleyn viinitilan juuret ulottuvat aina 1800-luvulle asti. Perhetilan arvot ovat pysyneet vakaina ajan saatossa, ja niiden keskiössä kiintymys Bourgognen alueeseen ja synnynnäinen kunnioitus ihmistä ja hänen ahkeruuttansa kohtaan. Tuottajaa edustaa jo seitsemännessä sukupolvessa sisarukset Erwan ja Eve, jotka kunnianhimoisesti pyrkivät jatkamaan edeltäjiensä työtä ja säilyttämään tämän merkittävän viininviljely- ja arkkitehtuuriperinnön tuleville sukupolville.

Tuottaja
Domaine Faiveley
Rypäleet
Chardonnay
Maa
Ranska
Alkoholi
13%
Alue
AC Puligny-Montrachet 1er Cru
Sokeri
1 g/l
Alkonro
958012
Hapot
6,3 g/l
Pakkauskoko
0,75l
Kategoria: