Tuotteet

Vinunic / Masút Pinot Noir 2016

Masút Pinot Noir 2016

44,99 

Fetzerin perheen omistaman viinitilan lippulaivaviini.

Tulosta PDF OSTA ALKOSTA

Kuvaus

Viinin tuoksussa on tummia hedelmiä, kuten mustikkaa, hapankirsikkaa, vadelmaa ja mustaviinimarjaa, ja siitä voi aistia myös hieman rypäleelle ominaista sienimäistä metsäisyyttä. Lisäksi vaniljaa, hieman mausteisuutta ja anista. Maku ja suutuntuma on silkkinen ja eloisan mehukas, melko tumma, lopuksi karhunvatukkainen. Viinissä on hieno tasapaino hedelmän ja hapokkuuden suhteen, ja hienosti integroituneet tanniinit ilmentävät viinin eleganssia. Huomattavasti runsaampi viini verrattuna Burgundin alueen viineihin, mutta silti hienostuneen tasapainoinen.

Kevyt Täyteläinen
Pehmeä Roteva
Hedelmäinen Vivahteikas

Ruokasuositukset

Erittäin ruokaystävällinen viini monenlaisten hienojen herkkujen seuraan: paistettu kana, kalkkuna, ankka-, hanhi- ja muut linturuoat. Myös vasikka, maksa, lammasruoat sekä sienten kumppaniksi. Tarjoilulämpötila 14-17 astetta.

Alkuperä ja valmistus

Masút Winery on Fetzerin viinintekijäperheen perustama tila, jonka perhe hanki 1990-luvulla. Sen missio on tuottaa äärimmäisen hyvää Pinot Noiria. Viini on tilan ainoa punaviini ja viinitarhat istutettu rinteisiin maaperään jossa veden virtaus on tehokasta ja jossa köynnökset saavat nauttia auringonpaisteesta koko päivän. Sadonkorjuussa tarhojen eri köynnösblokit kerätään kukin erikseen ja kaikki tehdään alusta loppuun käsin. Viini käy avoimissa terässammioissa 4-6 päivän kylmämaseraation ja 10 päivän käymisen. Kypsytys 12 kuukautta ranskalaisessa tammessa, josta 32% uusia. Viiniä tehdään vain noin 3000 laatikkoa vuosittain.

Tuottaja
Masút
Rypäleet
Pinot Noir
Maa
Yhdysvallat
Alkoholi
14,5%
Alue
Eagle Peak, Mendocino County
Sokeri
1 g/l
Alkonro
900771
Hapot
5,8 g/l
Pakkauskoko
0,75l
Kategoria: