Tuotteet

Vinunic / Guigal Château d’Ampuis 2002

Guigal Château d’Ampuis 2002

89,99 

Château d’Ampuisin linnoituksen tarhoilta tuleva ekspressiivinen Côte-Rôtie.

Tulosta PDF

Kuvaus

Viinin väri on tumman violetti. Tuoksussa on rikasta tummaa hedelmäisyyttä, mausteisuutta, hieman tammisuutta, kuivattua salamia ja kypsää vadelmaa, myös pippuria ja cassista. Maku on silkkinen ja rodukas, aromipaletissa on mm. luumua, karhunvatukkaa ja vaniljaa. Erittäin voimakas ja konsentroitunut maku, ja viini on saanut jo ikääntyä jolloin mm. tanniinit ovat pehmenneet ja viinin olemus on noussut esiin.

Kevyt Täyteläinen
Pehmeä Roteva
Hedelmäinen Vivahteikas

Ruokasuositukset

Kuten kaikki Côte-Rôtien viinit, myös Chateau d'Ampuis sopii riistaruoille ja punaiselle lihalle. Pieni määrä valkoista Viognieriä tuo viiniin aavistuksen feminiinisyyttä, ja viini on ikääntymisen jälkeen nautinnollinen ruokakumppani myös hienovaraisemmille liharuoille ja juustoille.

Alkuperä ja valmistus

Rypäleet tulevat Château d'Ampuisin linnoituksen viinitarhoilta Côte-Rôtien alueelta. Rypäleissä yhdistyy seitsemän eri tarhan mikro-terroir. Tarhoilla on kasvanut köynnöksiä yli 400 vuotta, ja viini tulee yhdeltä Ranskan historiallisimmilta viinialueelta. Sadonkorjuun jälkeen viini on käynyt terästankeissa lämpötilakontrolloidusti, jonka jälkeen kypsytys uusissa tammitynnyreissä noin kolmen vuoden ajan. Säilyy kellarissa vielä helposti vuosikymmenen ajan.

Tuottaja
Guigal
Rypäleet
Syrah 93%, Viognier 7%
Maa
Ranska
Alkoholi
13,5%
Alue
AC Côte-Rôtie
Sokeri
1 g/l
Alkonro
Hapot
4,1 g/l
Pakkauskoko
0,75l
Kategoria: