Meerlust

Vinunic / Tuottajat / Meerlust

Stellenbosch, Etelä-Afrikka

Meerlust Estate on yksi Etelä-Afrikan maailmankuuluista viinitaloista, tunnettu erityisesti Bordeauxin tyyliin tehdyistä hienoista ja aromaattisista viineistä. Talo on ollut Myburghin perheen omistama jo vuodesta 1756, ja nykyään sitä johtaa Hannes Myburgh.

Meerlust sijaitsee Stellenboschissa viinialueen itälaidalla hyvin lähellä merta, ja talo on aikanaan saanut nimensäkin meren inspiroimana. Meerlustin tarhat sijaitsevat maaperältään ihanteellisissa olosuhteissa Bordeaux’n kaltaisten vuosikertaviinien valmistukseen. Maaperä on syvää savimaata, ja lähempänä pintakerrosta on graniittimaata. Maaperän sekoitus savea ja kiveä antaa mahdollisuudet istuttaa eri rypäleiden köynnöksiä niiden optimaalisiin kasvualustoihin: Merlot-köynnökset viihtyvät savimaaperässä ja Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc graniittipitoisemmassa alustassa.

Meerlustin talon Bordeaux-tyyli juontaa juurensa 1970-luvulle, jolloin silloinen viinitalon johtaja Nico Myburgh havaitsi että Meerlustin tarhojen maaperä ja terroir vastaa hyvin pitkälti samoja olosuhteita Bordeaux’n kanssa. Tästä syntyi talon lippulaivaviini Rubicon, jota tuotettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1980.

Vinunic Instagram