Domaine Faiveley on arvostettu viinintuottaja Ranskan Burgundissa. Tila sijaitsee Nuits-Saint-Georgesissa, Burgundin sydämessä. Herra nimeltä Pierre Faiveley perusti Domaine Faiveleyn vuonna 1825. Alun perin tila toimi vain kauppiaina ostaen ja myyden viiniä.
1900-luvun alussa Faiveleyn tilan johdossa oli vaikuttava herra nimeltä Georges Faiveley. Hänen aikakaudellaan tilaa koittelivat 1930-luvun alun finanssikriisit rankalla kädellä. Tällöin tilan kellarit olivat täynnä ja tynnyrit olivat arvokkaampia kuin Grand Cru viinit kypsymässä tynnyrien sisällä. Vuonna 1934 Georges uudelleen perusti Confrérie des Chevaliers du Tastevin nimisen veljeskunnan, joka juontaa juurensa keskiajalle. ”As our wines are no longer selling let’s invite our friends to drink them with us!”. Tämän simppelin fraasin myötä alkoi Bourgognen alueen uusi kukoistus, joka on jatkunut tähän päivään asti.
Bourgognen alueesta tekee kiehtovan sen maantieteellinen monimuotoisuus ja erilaiset sääolosuhteet. Näillä ikonisilla palstoilla viljellään suurelta osin kahta rypälelajiketta: Chardonnayta valkoviineihin ja Pinot Noiria punaviineihin. Vuonna 2019 Domaine Faiveley sai arvostetun H.V.E(Haute Valeur Environnementale) sertifioinnin ja sen korkeimman eli III tason. Saadakseen sertifikaatin tilan tulee sitoutua hillitsemään viljelyn erilaisia haittavaikutuksia ympäristölle. Tähän sisältyy ympäröivän luonnon monimuotoisuuden suojelu sekä alueen kasvien luonnollinen hedelmöittyminen.
Tänä päivänä Domaine Faiveley on yksi suurimmista laatuluokiteltujen palstojen omistajista Burgundin alueella. Heillä on palstoja Côte de Nuitsissa, Côte de Beaunessa sekä Côte Chalonnaisessa kaikkiaan yli 331 hehtaaria, joista 30 Grand Cru ja 67 Premier Cru luokitettuja. Tänä päivänä tilaa johtaa jo seitsemännessä sukupolvessa Erwan Faiveley yhdessä siskonsa Eve Faiveleyn kanssa. Kun Erwan astui tilan johtoon vuonna 2005 investoi hän heti uusiin nykyaikaisiin tuotantotiloihin. ’For each and every one of our wines, my wish is to enhance this extraordinary mosaic of Burgundian terroirs.’ Erwan Faiveley.